Beachduo Douwen-Adriaensen (Mendo Booischot) start goed in het Belgisch beachcircuit met een mooie 3de plaats!

Nu de zaalcompetitie beëindigd is kunnen de volleyballiefhebbers gaan genieten van welverdiende rust. Enkelen hebben er nog niet genoeg van en spelen in de zomermaanden beachvolleybal.  
Bob Douwen en Robin Adriaensen van Mendo Booischot  stomen zich volop klaar om het deze zomer  op te nemen tegen de top van het Belgisch Beachcircuit.

Het voorbije weekend werd de 1ste manche onder een stralende zon afgewerkt in het Terkamerenbos in Brussel en ze slaagden er buiten alle verwachtingen in al direct in in om de halve finale te halen.

 In de 1ste wedstrijd moesten ze het opnemen tegen Frankart-Barbieux.  Audry  Frankart is voor hen  natuurlijk bekend maar Barbieux iets minder. Deze laatste heeft blijkbaar in het verleden al goede resultaten op de beach neergezet dus Bob en Robin wisten dat het geen makkelijke match zou worden.  Het feit dat ze dit jaar nog niet veel in het zand hebben gestaan speelt hier natuurlijk mee.

Bob en Robin startten dan ook aarzelend met te veel opslagfouten. Na enkele punten steeg het zelfvertrouwen en kwamen ze in hun eigen ritme. De foutenlast ging  omlaag waardoor de druk bij de tegenpartij kwam te liggen. Naarmate het spel vorderde werd duidelijk dat ook hun tegenstanders  nog niet helemaal op elkaar ingespeeld waren. Frankart kreeg zijn receptie niet onder controle waardoor Barbieux moeite had om goede passen te geven. Frankart, die duidelijk zijn beste vorm nog niet te pakken heeft kwam niet tot scoren en ging ook regelmatig in de fout. 

Bob en Robin speelden  sober maar foutloos, de automatismen van vorig seizoen kwamen terug en ze konden de 1ste  set zonder al te veel problemen uitmaken. In de tweede set startten ze direct goed en konden zelfs  een klein kloofje slaan.  Barbieux kwam beter in de match en begon meer ballen te verdedigen maar Bob en Robin gaven de kloof niet meer uit handen gaven en haalden ook de 2de set binnen. Ook al waren ze niet echt tevreden over hun eigen spel, ze  hadden toch een overwinning beet tegen een gevaarlijke ploeg dus waren ze al best tevreden.

 

In de volgende wedstrijd  moesten Bob en Robin het opnemen tegen de broers Vandecaveye. Op papier geen gemakkelijke opdracht want de broers spelen al verschillende jaren samen op hoog niveau en maken elk jaar progressie. Bob en Robin weten dat ze van geluk mogen spreken dat  Lander en Louis nog niet veel in het zand hadden kunnen trainen. De 1ste set startten Robin en Bob furieus. Een combinatie van  goed opslag- en blokkeerwerk  en een feilloze side-out zorgde voor een gemakkelijke setwinst.  In de 2e set werd echter duidelijk dat de broers niet van plan waren om zich bij deze gang van zaken neer te leggen. Langs beide kanten werden de side-outs nu goed afgewerkt waardoor de stand gelijk op ging. Naar het einde van de set konden Douwen-Adriaensen dankzij een aantal mooie defences van Bob en een lucky netrand opslag van Robin afstand nemen tot 17-14. De overwinning lag binnen handbereik. Maar iedereen kent het gezegde van het vel van de beer... Met goede opslagen, defences en slimme shots van de broers was de kloof in geen tijd terug gedicht. Robin lag constant onder druk en kreeg geen punt meer gescoord  en een paar fouten erbovenop resulteerde in een nipte setwinst voor de broers. Even was er lichte ontgoocheling bij Douwen-Adriaensen maar na enkele minuten rust gingen de koppen terug omhoog richting tie-break die zou  beslissen wie door mocht naar de halve finales.  Slechte start van Douwen-Adriaensen en de broers waren in de beginfase duidelijk de betere ploeg. Bij een 12-9 achterstand zag het er niet goed uit voor ons, maar dit was buiten Bob gerekend, die met sterke opslagen en mooie defences de achterstand omboog naar een 14-13 voorsprong. De eerste matchbal was meteen de goeie, een zeldzame uitbal van de broers en het ticket voor de halve finale was binnen. Onverhoopt maar zeker niet onverdiend na een zware wedstrijd waarin we hard hebben gevochten voor de overwinning mochten ze aantreden tegen de regerende Belgische kampioenen voor de halve finale.

 We startten de wedstrijd met goede hoop maar al snel werd duidelijk dat het topteam  Coucke-Van Walle een maatje te groot was voor Bob en Robin.  De vermoeidheid van de vorige wedstrijd zat nog in de benen en tegen de latere tornooiwinnaars was niet veel te beginnen. Ze maakten de wedstrijd vlot en verdiend uit in twee sets.

Al bij al een geslaagd eerste tornooi. Robin en Bob hebben  laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben maar ze hopen toch nog  veel progressie maken om zo dit seizoen nog eens te stunten tegen de echte topploegen. Ze gaan  alleszins hard hun best doen.

Volgend weekend zijn ze weer op post in Hechtel voor de 2de manche.